מחלות ומצבים רפואיים המעלים את הסיכוי לפטרת הציפורניים

פטרת הציפורניים היא זיהום פטרייתי הנוצר בציפורניים וכ-20% מכל המחלות הקשורות לציפורניים קשורות לפטרת הציפורניים.מחלות ומצבים רפואיים המעלים את הסיכוי לפטרת הציפורניים פטרת הציפורניים יכולה להתרחש גם בציפורניים של אצבעות הידיים וגם של אצבעות הרגליים אך פטרת הציפורניים נפוצה יותר באצבעות הרגליים.

מה זה בעצם פטרת ציפורניים? מה גורם לה ומה הסימפטומים שלה? האם ישנם סיבוכים לפטרת הציפורניים ואיך אפשר למנוע אותה? המשיכו לקרוא ולמדו עוד על הנושא של מחלות ומצבים רפואיים המעלים את הסיכוי לפטרת הציפורניים.

מהי פטרת הציפורניים?

פטרת ציפורניים, כפי שציינו, נפוצה יותר בציפורניים של כפות הרגליים והיא יכולה לערב ציפורן אחת בלבד או מספר ציפורניים. פטרת ציפורניים יכולה לגרום לכך שיווצר שינוי בצבע של הציפורן, שהציפורן תתעבה או שיווצר עיוות בצורה של הציפורן. פטרת ציפורניים היא לרוב נגע עיקש וגם לאחר הטיפול יש סיכוי רב שהפטריה תופיע שוב ויהיה צורך לבצע את הטיפול פעם נוספת, וחוזר חלילה. מסיבה זו הטיפול בפטרת הציפורניים נחשב לטיפול שהוא יחסית ארוך, פשוט משום שהפטריה ממשיכה לחזור.

אילו סימפטומים אופיינים לפטרת הציפורניים?

להלן מספר תסמינים שכיחים לפטרת הציפורניים:

  • שינוי בצבע של הציפורן, הציפורן יכולה להפוך לצבע לבן, חום או צהוב.
  • שברים בציפורניים הנגועות
  • עיוות במראה של הציפורניים הנגועות
  • עיבוי של הציפורניים
  • ריח רע עקב הפטריה
  • בשלבים מאוד מתקדמים ונדירים יכול להיווצר ניתוק של הציפורן מהבסיס.

לרוב פטרת הציפורניים תתחיל מנקודות לבנות או כנקודות צהובות על הקצוות של הציפורן, נקודות אלה עשויות להתפשט ולהתרחב ולהגיע למרכז הציפורן. כאשר הפטרייה מעמיקה ומבססת את מקומה בציפורן, זו עשויה להישבר או להתעוות וכשמגיעים למצבים כאלה הסובל מהפטריה עשוי לחוש כאב ויכולה להתגבש נפיחות בעור העוטף את הציפורן.

פטרת הציפורניים היא לרוב יותר עניין אסתטי אך במצבים בהם פטרת הציפורניים איננה מטופלת, היא יכולה להתפשט לכף הרגל ולגרום אפילו לזיהום חיידקי בעור.

איזה מצבים רפואיים יעלולים להגדיל את הסיכוי לפטרת הציפורניים?

ישנם מספר מצבים בריאותיים שבעקבותיהם עולה הסיכון לפתח את פטרת הציפורניים, להלן מספר דוגמאות:

  • חולי סוכרת
  • חולים הסובלים ממחלת כלי דם היקפית
  • אנשים עם מערכת חיסונית חלשה
  • אנשים החולים במחלת פסוריאזיס
  • אנשים שיש להם זיהומים פטרייתיים בעור, למשל בכף הרגל.
  • אנשים עם תסמונת רגל האתלט

גורמים נוספים לפטרת הציפורניים יכולים להיות גם סביבה לחה (בעיקר כאשר נועלים נעליים סגורות), הזעה בכפות הרגליים וכאשר כפות הרגליים חשופות הרבה מקומות לחים (למשל: במלתחות או בבריכה). בנוסף, גם בגיל מבוגר יכול להיות גורם סיכון לפטרת הציפורניים הסיבה לכך היא שבגילאים מבוגרים יותר הציפורניים מתעבות וישנה זרימת דם איטית יותר.

כיצד מאובחנת פטרת הציפורניים?

בכדי לאבחן את פטרת הציפורניים יש לגשת לרופא עור או לרופא המשפחה. הרופא יבדוק את הציפורן או הציפורניים הוא יקבל החלטה לגבי האם יש להתחיל ישר בטיפול או האם יש צורך לקחת דוגמית מהציפורן ולשלוח אותה למעבדה. שליחת דוגמית למעבדה יכולה להיות מאוד מועילה והיא חשובה משום שהיא יכולה להראות לנו מה הגורם לפטרת הציפורניים וכך נוכל לדעת האם מדובר בנגע פטרייתי או שזה תסמין הקשור למחלת הפסוריאזיס, סוכרת או זיהום חיידקי כלשהו.

האם ניתן לטפל בפטרת הציפורניים?

ישנן מגוון דרכים לטפל בפטרת הציפורניים וזה כמובן תלוי עד כמה חמור הנגע, הסוג של הפטרייה וההיסטוריה הרפואית של המטופל.  ניתן לטפל בפטרת הציפורניים על ידי תרופות, על ידי תכשירים למריחה, על ידי טיפולי קרני לייזר, על ידי ניתוח ובמקרים בהם פטרת הציפורניים מאוד קלה ניתן שפשוט לטפל על ידי שינויים בהיגיינה.

אילו סיבוכים יכולים להופיע בעקבות פטרת הציפורניים?

לרוב פטרת הציפורניים הינה עניין אסתטי בלבד אך יכולים גם לעלות סיבוכים ממנה, למשל, אצל אנשים שהם חולי סוכרת או אנשים עם מערכת חיסונית חלשה.  פטרת הציפורניים, אצל אנשים עם מחלות אלו, עלולה לגרום פגיעה בעור ומכך יכול להתאפשר כניסה של חיידקים ולגרום מכך לזיהום חיידקי משני. מסיבה זו אנשים עם מחלות רקע אלו יצטרכו להיות במעקב רפואי כאשר יש להם פטרת הציפורניים.

פטרת הציפורניים היא, אפוא, מצב לא נעים אך לרוב מדובר במצב סטטי בלבד. יש לפנות לרופא עור או לרופא המשפחה בכדי לקבל טיפול מתאים במיוחד עם יש רקע של בעיות בריאותיות.

אולי יעניין אותך גם:

האם קווים כהים או כתמים לבנים בציפורניים מעידים על פטרת? 

או השאירו פרטים כבר עכשיו
או השאירו פרטים כבר עכשיו
התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!