תרופות סבתא לפטרת ציפורניים

כל אדם הסובל מפטרת ציפורניים ירצה בוודאי לדעת מה לעשות על מנת להעלים את התסמינים הלא נעימים של הבעיה, הכוללים שינוי במרקם או בגוון הציפורן (לרוב לגוון צהבהב ולא מחמיא), שבירה שלה ועוד.

לצד הטיפולים המקובלים ברפואה האלטרנטיבית, דוגמת תרופות או משחות טיפוליות, קמו עם השנים פתרונות אחרים. טיפולי לייזר נחשבים למשל לאחת הבחירות הטובות ביותר שניתן לבצע, על רקע היעילות הגבוהה של הלייזר והעובדה שהוא בטוח לשימוש. 

כיום ידועים מגוון רחב של טיפולים אלטרנטיביים שאינם מוכחים ברובם, המשתייכים לקטגוריה של "תרופות סבתא לפטרת ציפורניים". מהם הפתרונות המאולתרים הנפוצים יותר במקרה של פטרת ציפורניים? והאם הם בכלל יעילים?

חומץ תפוחים

תרופות סבתא לפטרת ציפורניים מוכרת בארצות רבות היא הוא ספה של חומץ. חומץ בכלל, וחומץ מיץ תפוחים בפרט, הפכו למקובלים מאוד לטיפול במגוון רחב של בעיות. הביקוש לחומץ גבוה גם במקרה של פטרת ציפורניים, עקב ההנחה שהסביבה החומצית תקשה על שגשוגם והמשך גדילתם של חיידקי הפטריה.

הטיפול בחומץ מבוסס על השריית הרגל בתמיסה הכוללת מים וחומץ ביחס שווה, או לחלופין מריחה של החומץ על גבי הציפורן. החסרונות הם פוטנציאל לגירויים ברגל, משך זמן טיפול ארוך הנדרש (מומלץ לטבול את הרגל לכחצי שעה, עד שלוש פעמים ביום) ועוד.

תרופות סבתא לפטרת ציפורניים – מלח, שום ושמנים: הפתרונות הטבעיים

קיימים כיום מגוון מוצרים טבעיים אשר גם אותם ניתן לרתום לתמונת הטיפול הדי מורכב בפטרת ציפורניים. רוב המוצרים האלה מיועדים לשימוש ביתי, באמצעות כמה טיפות או מריחה על גבי הציפורן הבעייתית. בין הפתרונות הנפוצים שמוזכרים בהקשר הזה ניתן למנות את שמן עץ התה, תמצית זרעי אשכוליות, קינמון, שמן קוקוס ושמן אקליפטוס. "תרופות" מהסוג הזה הן בטוחות לשימוש, בהיותן טבעיות, אבל בנוגע לדרגת היעילות שלהן יש עדיין מחלוקת לא קטנה.

שום ידוע כבעל סגולות רפואיות רבות, כולל היכולת שלו לטפל בצורה ראויה בדלקות. המעוניינים לנסות להילחם בפטרת הציפורניים באמצעותו צריכים להרתיח כחמש שיני שום בסיר מים, לשפוך את התכולה לאחר התקררותה לגיגית ולטבול את הרגליים לכ-20-15 דקות. פתרון אפשרי נוסף הוא שימוש במלח, הידוע אף הוא ביכולות החיטוי שלו. כאן הטיפול מבוסס על רחיצה של הרגליים, לשים מלח על גביהן וגריבת גרביים.

ברמה הכללית, רכיבים חיוניים עבור הגוף עשויים לשפר את המצב מבחינתם של אלו הסובלים מפטרת הציפורניים. בין הרכיבים שרצוי לתגבר, בתקופה זו, נתן להזכיר חומצות שומן חיוניות, ויטמין C, ביוטין ואחרים.

תוספים פרוביוטיים

את הסקירה אנחנו ממשיכים עם התוספים הפרוביוטיים למיניהם, גם להם חשיבות הולכת וגוברת מבחינה רפואית. המדובר בחיידקים "טובים", אשר מתגוררים בדרך קבע בגוף ומקשים על החיידקים ה"רעים" להתרבות ולשגשג. ניתן למצוא כיום מוצרים פרוביוטיים, לרבות תוספים טהורים.

רבים פונים למאכלים המכילים רכיבים פרוביוטיים, דוגמת היוגורטים למיניהם, אבל ההנחה המקובלת היא שמינון החיידקים בהם קטן יחסית על מנת לחולל את השינוי שמצפים לו בציפורניים.

מי פה

עולם תרופות הסבתא ידוע ברכיבים שיכולים לחולל שינוי חיובי מחוץ לשימוש המקובל שלהם. דוגמא מובהקת לכך היא מי הפה, בעיקר ליסטרין. לפי לא מעט אנשים שהתנסו בכך, הליסטרין – הידוע בהיותו מחטא "חזק" במיוחד – עשוי להעלים את פטרת הציפורניים תוך פרק זמן קצר יחסית. גם כאן השימוש מבוסס על השרייה ממושכת של כף הרגל בתמיסה המשלבת בין ליסטרין לבין מים חמימים.

אקונומיקה

אקונומיקה לטיפול בפטרת הציפורניים הפכה לשכיחה בשנים האחרונות, וישנם כאלו המדווחים כי הטיפול גרה להטבה משמעותית בפטרת, ממנה סבלנו. יחד עם זאת קיימות לא מעט סכנות בשימוש באקונומיקה, הידוע כחומר מסוכן.

או השאירו פרטים כבר עכשיו
או השאירו פרטים כבר עכשיו
התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!