עודף משקל עלול לעלות את הסיכוי להתפתחות פטרת הציפורן על פי מחקר

עודף משקל, כידוע, הוא אחת המגפות הגדולות ביותר של המאה ה-21. משנה לשנה אנחנו מגלים שאחוז הסובלים ממשקל עודףעודף משקל עלול לעלות את הסיכוי להתפתחות פטרת הציפורן גבוה ונמצא במגמת עלייה. המשקל העודף מציב שורה ארוכה של סיכונים בריאותיים, לרבות התפתחות מחלות כרוניות ומצבים שעלולים לסכן חיים. לכך ניתן להוסיף כמובן פגיעה במראה החיצוני של האדם, ולו מכיוון שעודף משקל נחשב כפגם לכל דבר ועניין.

מחקר שפורסם לאחרונה בקוריאה עלול להצביע על קשר נוסף, מובן מאליו הרבה פחות: קשר בין משקל עודף לבין הופעה של פטרת ציפורניים, אותה תופעה שאינה בעלת חשיבות בריאותית לרוב אבל פוגעת משמעותית במראה האדם הסובל ממנה. אז האם יש לכך ביסוס? אתם מוזמנים לקרוא ולהחליט בעצמכם.

הממצאים המפתיעים של המחקר הדרום קוריאני

הקשר בין משקל גבוה (ובעיקר מסת גוף גבוהה) לבין פטרת ציפורניים נחקר כבר בכמה וכמה אופנים, אולם עדיין הוא הותיר הרבה מאוד שאלות פתוחות לגבי טיב ההשפעה ועוצמתה. בניסיון לספק תשובות לשאלות אלה ואחרות, החוקרים הדרום קוריאניים בחנו את תיקיהם הרפואיים של כתשעה מיליון תושבי המדינה, בגילי 20 ומעלה, במטרה לראות עד כמה קיים קשר בין נתוני המשקל למצב הציפורניים.

בדומה לממצאים שעלו ממחקרים קודמים, גם במחקר הנוכחי נראה כי אנשים הסובלים מעודף משקל עלולים לחוות פטרת ציפורניים בסבירות גבוהה יותר – בעיקר כאשר מדד ה-BMI שלהם עולה על 30, למשך כמה שנים לפחות. החוקרים ראו כי אצל אנשים הסבלו מהשמנה או מהשמנת יתר, הסבירות לפטרת ציפורניים עמה על כ-30 מקרים מתוך 1,000 בני אדם. ברמות BMI שנעות בין 25 ל-29.9 – הגדרה של עודף משקל – כ-28 איש לכל 1,000 איש סבלו מפטרת. לעומת זאת, באוכלוסייה הכללית (BMI תקין, של פחות מ-25) עמד מספר הסובלים מהמחלה על קצת יותר מ-21 לכל אלף איש. השכיחות הנמוכה ביותר הייתה בקרב אנשים עם תת משקל, אצלם המחלה הופיעה אצל כ-12.5 איש מכל 1,000 נבדקים. עם זאת, ברור שלתת משקל יש סיכונים אחרים שחייבים להכיר.

האם תנודות במשקל לאורך זמן יש גם השפעה על הופעת פטרת הציפורן?

חשוב להדגיש שהמחקר הראה שלא רק המשקל בנקודת הזמן הנוכחית של האדם עשוי להשפיע על מצב הציפורניים שלו, אלא גם שינויים שחלים בו לאורך זמן. כדי לראות זאת החוקרים סיווגו את הנבדקים לארבע קבוצות – משקל תקין לכל אורך התקופה, עלייה במשקל, הרזיה או עודף משקל. הם הכניסו למשוואה משתנים נוספים שעשויים לשנות אותה, דוגמת גיל, אורח החיים של האדם (תזונה, אלכוהול, פעילות גופנית), רמות ההכנסה וכדומה.

ניתוח הנתונים הראה שאנשים שמשקל הגוף שלהם היה גבוה מהנורמה לכל אורך תקופת המחקר היו בעלי הסבירות הגדולה ביותר לסבול מפטרת ציפורניים. אנשים שעלו במשקל ושמשקלם היה גבוה מהנורמה היו בעלי סבירות גדולה משמעותית לסבול מפטרת ציפרוניים. האחוזים הנמוכים ביותר של פטרת, באופן לא מפתיע, הופיעו אצל אנשים שמשקל הגוף שלהם היה תקין לכל אורך תקופת המחקר.

גם אם פטרת ציפורניים אינה עניין של חיים למוות, אלא בעיה עם חשיבות אסתטית בעיקר, נראה שמשקל עודף עלול להגביר אותה. יכול להיות שמסתתרת כאן סיבה נוספת, מעבר לרבות הקיימות כיום, לשאוף למשקל גוף תקין ככל האפשר.

מקורות ולקריאה נוספת:
Weight Change and Risk of Onychomycosis: A Nationwide Cohort Study in Korea
9 Things Your Fingernails Reveal About Your Health – The Active Times

אולי יעניין אותך גם:

פטרת בציפורניים יכולה להתפתח בעקבות ציפורניים מלאכותיות

או השאירו פרטים כבר עכשיו
או השאירו פרטים כבר עכשיו
התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!