מנפצים מיתוסים על פטרת ציפורניים

פטרת ציפורניים נחשבת לבעיה הרבה יותר נפוצה מכפי שמקובל להניח. לא תמיד מה שנראה כמו פטרת בציפורן זו באמת פטרת.מנפצים מיתוסים על פטרת ציפורניים לעיתים מצבים כמו פסוריאזיס או תופעות אחרות נראות כמו פטרייה אך למעשה מדובר בעניין אחר הדורש פתרונות מסוג שונה. נציג כמה מיתוסים בנושא שעשויים להפתיע גם אתכם ויכולים לסייע גם להתמודד עם הבעיה.

 מיתוס 1: רק לק מיוחד יכול לשים סוף לפטרת ציפורניים

לא כולם יודעים, אך יש כיום פיתוחים מעניינים בתחום הלקים או המשחות שיכולות להועיל לטיפול בפטרת הציפורניים. אבל מסתבר שלא בקרב כל המטופלים יש הצלחה מספקת לטיפולים כאלה. רופאים מסבירים שיש כיום פתרונות יעילים במיוחד של תרופות שלא משמשות למריחה על הציפורן הפגועה. תרופות אוראליות, כלומר שיש לבלוע אותן, נחשבות ליעילות מאוד לטיפול בפטרת אצל חלק מהמטופלים. חשוב לציין שטיפולים כאלה לא משיגים תוצאות מהיום למחר. יכולים לעבור שבועות ואפילו כמה חודשים עד שרואים השפעה של ממש.

 מיתוס 2: כל אחד ואחת יכולים לסבול מפטרת ציפורניים

פטרת ציפורניים היא סוג של זיהום שחודר למעמקי הציפורן בסדקים או במקומות פצועים. למרות שזו בעיה יחסית נפוצה גם בצעירים, ידוע כי אנשים מבוגרים רגישים לכך יותר. כמו כן, מסיבה לא ידועה, ישנם אנשים שהם בעלי עמידות מיוחדת ולעולם לא יפתחו בעיה כזאת. אפילו בחשיפה לסביבה עתירת זיהומים, כמו במקלחות משותפות או שימוש בכפכפים של מישהו שסובל מפטרת, הם לא יסבלו מכך אף פעם.

מיתוס 3: גזירת ציפורן נגועה פותרת את הפטרת אחת ולתמיד

עוד מיתוס נפוץ בענייני פטרת בציפורן – על מנת לזרז את ההחלמה חייבים לגזור את הציפורן. אמנם לפעמים הסרת הציפורן יכולה לסייע, אך לעיתים הדבר גורם ליותר נזק מאשר תועלת. הפטרת לא תמיד תוקפת רק את החלק העליון של הציפורן ותו לא. הרבה פעמים הפטרת העקשנית למעשה משגשגת בעומק של הציפורן ומגיעה גם עד החלק התחתון ביותר. מכיוון שכך, הסרה של חלק מהציפורן עלולה דווקא להסיר חלקים פחות נגועים ולאפשר לפטרת לשגשג עוד יותר.

מיתוס 4: לא קיים טיפול טבעי לפטרת הציפורניים

לא מעט טיפולים ידועים לסילוק פטרת. בין היתר, ישנם סוגים שונים של לקים, ג'לים ומשחות שאמורים לעזור וכאמור, קיימות גם תרופות מרשם שיכולות להועיל. אבל מכאן צמח מיתוס שאי אפשר להתמודד עם פטרת באמצעים טבעיים. ישנן טענות די רציניות שפטרת מתעוררת בשל חולשה של הגוף וכן בשל רגישויות לאלרגיות. מכיוון שכך, גם פתרונות טבעיים שמחזקים את הגוף יכולים מאוד לסייע. גם כשמשתמשים בלק, משחה או תרופה, אפשר להפיק תועלת מתוספים טבעיים על מנת שפטרת לא תחזור מהר בחזרה. מלבד משחות רפואיות, ישנם שמנים אתריים שמתאימים למריחה על ציפורניים נגועות. בנוסף, שמן אורגנו ותבלינים כגון כורכום בהחלט יכולים להביא תועלת של ממש.

מיתוס 5: אין קשר בין תזונה לבין פטרת

חוקרים רבים סבורים שהתזונה שלנו עשויה להשפיע על רגישויות, מחלות ותופעות נוספות. פטרת, כך נטען, נובעת בין היתר מתזונה שאיננה מתאימה. זה לא משפיע על כולם, זה לא משפיע תמיד, אבל הדברים הבאים בהחלט יכולים לחולל מהפך בחייכם. אם אתם סובלים מפטרת, נסו להפחית את צריכה הפחמימות. סוכרים ופחמימות מהווים בית גידול מאוד רצוי לפטריות ולשמרים.

מיתוס 6: לא יכולה להתפתח פטרת בגלל תרופות

שימוש בתרופות מסוימות עלול לגרום להשפעה לא רצויה על התפתחות שמרים, פטריות ויתכן שגם השפעות נוספות כגון קנדידה. אם הפטרת הופיעה לאחר שהתחלתם להשתמש בתרופה חדשה, נסו לבקש מהרופא לרשום לכם תחליף. זה בהחלט עשוי לעזור.

מקורות ולקריאה נוספת:
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/nail-fungus/diagnosis-treatment/drc-20353300
https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/ss/slideshow-toenail-fungus
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-44853-4_23

או השאירו פרטים כבר עכשיו
או השאירו פרטים כבר עכשיו
התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!